ETS

Elegant Themes Sweden

 

WordPress

WordPress är programvara som är utformad för alla och lägger fokus  på åtkomlighet, prestanda, säkerhet och enkel användning. Riktigt bra programvara bör kräva minimal konfiguration, så att du fritt kan koncentrera dig på att dela med dig av din berättelse, din produkt eller dina tjänster. Den grundläggande programvaran WordPress är enkel och förutsägbar så att du enkelt kan komma igång. Dessutom erbjuder den kraftfulla funktioner för tillväxt och framgång.

WordPress tror på att demokratisera publiceringsprocessen och de friheter som öppen källkod innebär. Det finns en stor grupp människor som samarbetar kring och bidrar till detta projekt. WordPress-communityn är välkomnande och inkluderande. Passionen hos våra bidragsgivare gör WordPress till en framgång, vilket i sin tur hjälper dig att uppnå dina mål.

WordPress har bidragsgivare som arbetar över hela jorden och har lagt ner oräkneliga timmar på att skapa ett publiceringsverktyg som demokratiserar publiceringsprocessen. WordPress är programvara med öppen källkod som på en och samma gång är både fri och ovärderlig.

WordPress tog sin början 2003 med att Mike Little och Matt Mullenweg skapade en härledd version av b2/cafelog. Behovet av ett elegant och välkonstruerat system för personlig publicering var uppenbart redan då. Idag bygger WordPress på PHP och MySQL och är licensierat under GPLv2. Dessutom är det den plattform som över 35 % av alla webbplatser på webben har valt.

Som ett öppen källkods-projekt har WordPress utvecklats enormt mycket med tiden – stött av duktiga och entusiastiska utvecklare, designer, forskare, bloggare med flera. Med WordPress kan vem som helst skapa och dela med sig allt från egna funderingar till världsomvälvande rörelser. Personer med begränsade tekniska kunskaper kan använda systemet ”som det är”, medan de som är mer bevandrade tekniskt kan anpassa det på det på de mest oväntade sätt. WordPress licensieras under General Public License (GPLv2 eller senare). 

Källa: www.wordpress.org